Известие

Collapse
No announcement yet.

Спирачките на 155-проблем голям!!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

и от пунто стават апарати.. ама зависи от кой за кой модел

http://www.facebook.com/VenturaGarage
    Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
      Можеш ли да пуснеш някое фото на спирачките, да се помъча да отгатна от кой фиат са?!
      Ето, непосредствено след монтажа, още натурално ръждиви Ако правилно съм запомнил, идеята е апаратите да не са система Гърлинг, тъй като предполагала разбиване рано или късно, независимо от рециклажите. Тва трябва да са ATE.
      Attached Files
      Last edited by bass; d.m.y г., 10:53.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
      Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Да събудя малко темата.
        Напоследък забелязвам че задните ми спирачки хващат по-малко. и се чудя дали не мога да ги натегна малко, в смисъл разпределителят отзад имали пружина,която мога да опъна всеедно е понатоварена колата за да пуска повече спирачна течност отзад. Проблемът ми се появи след като сложих червени пружини ( по-твърди) и в същото време им подложих за да не " кляка" колата отзад а да е висока колкото в оригинален вид,но я карам предимно сам или с още един чувек и отзад не се товари,а и не кляка много и си мисля че затова задни взеха да не хващат идеално. Иначе съм проверявал да не са клеясали или блокирали- не са,сменяни са задните дискове и накладките преди няколко хиляди километра,сменях и спирачната течност миналото лято,общо взето всичко е изправно по спирачките,просто искам да усиля притока на спирачна течност отзад.
        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

просто трябва да премахнеш кантара отзад
          Last edited by toki4a; d.m.y г., 21:49.
          155 осем хиляди клапана 16 вериги
          0884650778 токи4а

http://www.youtube.com/watch?v=JLPSY...eature=related

Comment

да махна всичко в него или да го премахна съвсем

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
              Ето, непосредствено след монтажа, още натурално ръждиви Ако правилно съм запомнил, идеята е апаратите да не са система Гърлинг, тъй като предполагала разбиване рано или късно, независимо от рециклажите. Тва трябва да са ATE.
              На мен ми предстой подобна манипулация на предните спирачни апарати,след като е осъществя ще споделя.
              ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                да махна всичко в него или да го премахна съвсем
                направо го отскубни
                0884650778 токи4а

Comment

а тръбичките които влиат в него за спирачната течност.... или аз не мога да те разбера нещо,в смисъл говориш за онзи "разпределител на течността на задният мост нали ( да махна него ) иликантара е друго
                  Last edited by don_pepone; d.m.y г., 22:07.

Comment

а тръбичките които влиат в него за спирачната течност.... или аз не мога да те разбера нещо
                    слагат се 2 спирачни маркуча , за съединение или плочка която да свързва директно тръбите !
                    0884650778 токи4а

Comment

ахам ясно. а няма ли опаност да бърка АБС-а в смисъл да идва прекалено много налягането и постоянно да се задейства абс-а ( на задните колела)

Comment

ахам ясно. а няма ли опаност да бърка АБС-а в смисъл да идва прекалено много налягането и постоянно да се задейства абс-а ( на задните колела)
                        немисля!
                        0884650778 токи4а

Comment

Аз имам нещо като проблем, или е хронично. Самата кола спира сравнително добре. Обаче са доста ''мазни''. Педала хваща много по на ниско. Не искам да чувам за 'въздух в системата' или нещо такова. Педала е доста по мек от най-обикновения Голф или Нисан хеч бек. Дисковете и накладките са сменяни пред 10-на хиляди км. Също и маркучите са подновени. Изкажете някакво мнение. Не съм карал друга 155!
                          Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Изглежда, че 155 е колата с най-лошите спирачки.
                            Аз поне по-калпави не съм виждал.
                            Alfa 155 2.0TS 8V '93
                            sigpic
                            VW LADAVAGEN '81
                            CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Я сега да споделя един проблем и при мен,белким някой каже къде я боли Като оставим настрана че спирачките са дърво,все по-често ми се появява един много гаден проблем - педала потъва до дъно,и блокират предно дясно и задно ляво.А докато дойде момента да блокират двете колелета едваааам намалям и все едно цялата кола се "усуква" Ако веднага пусна и натисна пак педала,се връщат в нормално състояние (спират всичките колелета)
                              Пробвах да обезвъдушавам ( няма въздух,няма и подобрение) свалях клапана на сервото (работещ) и сложих чисто нов - ефект никакъв.Сервото мисля че е здраво,не съска и педала е мек.Разглобих апаратите и гледах за блокирали водачи - всичко е екстра!Миналата зима и сложих нови предни дискове,накладки и смених течноста с Тутела дот4.Сега мисля че е помпата,но ме съмнява защото по някога не го прави цял ден,а понякога ми къса нервите като на всяко второ спиране,педала потъва ( и ми се изправя косата )Забелязвам че ако натисна педала докато колата е на скорост и тогава я мина на свободна,не го прави това.А за мен това е спукано серво! Изобщо голяма дилема ми създава тая бракма

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Пристъпваш в някоя морга взимаш серво и помпа слагаш ги и си готов, или разбираш че другата кола тази от моргата е имала още по лоши спирачки от твойте
                                155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Working...
                                X